venepatja.fi

Ansaitset kunnon unet vapaallakin

 

Suomalaisten kolme suosikki lomanviettotapaa ovat mökkeily, veneily sekä matkailuautoilu –ja vaunuilu. Monet suomalaiset viettävätkin koko lomansa poissa kotoa ja omasta vuoteestaan. Loman tarkoitus on irtautua arjesta ja palautua niin ruumiillisesti kuin henkisestikin pitkästä talvesta. Unella on siis hyvin suuri merkitys loman onnistumisessa. Mökit, veneet sekä matkailuautot – ja vaunut asettavat nukkumiselle kuitenkin erityisiä haasteita. Mitä meidän tulisi ottaa huomioon, jotta pystyisimme nukkumaan myös lomaillessamme mahdollisimman hyvää ja laadukasta unta?

Suomessa veneilyyn on erinomaiset mahdollisuudet ja veneilyn suosio onkin kasvanut tasaisesti jo vuosikymmeniä. Monet suomalaiset viettävät koko lomansa veneillen. Olimmepa maalla tai vesillä nukumme keskimäärin kolmasosan vuorokaudesta, joten nukkumismukavuudella on suuri merkitys myös veneessä. Yleensä valmisvenepatjat eivät ole nukkumismukavuudeltaan kovinkaan hyviä. Tilan ahtaus ja patjan korkeus asettavat haasteita.

Suomalainen perheyritys Unikulma tarjoaa erikoisolosuhteisiin parasta nukkumismukavuutta kohteen erityisvaatimukset huomioiden. Unikulma valmistaa tehtaallaan Vantaalla mittatilaustyönä patjat, petauspatjat sekä muotoon ommellut lakanat veneisiin, matkailuautoihin sekä -vaunuihin. Kosteissa tiloissa vuodemateriaalien kuivuminen ja ilmavuus on erittäin tärkeää, siksi ilmavat joustinpatjat erikoismateriaaleineen sopivat ihanteellisesti veneisiin. Jousemme ovat ruostesuojatusta teräksestä valmistettu, myös paloturvallisuus on otettu huomioon. Patjat valmistetaan mittojen mukaan juuri tarvittavaan muotoon ja kokoon.

 

Vuode on myös terveyskysymys

 

Patjat eivät ole ikuisia. Veneiden valmistajilta tulevien patjojen käyttöikä on kolmesta neljään vuoteen, minkä jälkeen kankaassa alkaa näkyä mustia pisteitä merkkinä homekasvustosta. Unikulman uudella teknologialla valmistavat patjat kestävät 5-10 vuotta, sillä ne eivät ime kosteutta yhtä paljon. Näissä patjoissa on ventilaatioverkko, 3D-siimakudosta ja jousitus galvanoidusta teräksestä. Uusi patja valmistetaan käyttäen vanhaa patjaa mallina, jotta saadaan oikeat mitat, kallistukset ja kulmat.


Varaa aika lähimpään myymälään!

Unikulma Oy

Petikontie 4, 01720 Vantaa