venepatja.fi

Haasteellinen kosteus ja venepatja

 

Vapaa-ajan asunnot, asuntoautot, -vaunut ja veneet ovat nykyisin hyvin varustellut ja tarjoavat samat mukavuudet kuin hyvin varustellut normaalit asunnot. Vapaa-ajan asunnot kohtaavat normaalia asumista suurempia ympäristöolosuhteiden vaihtelua. On kylmyyttä ja kosteutta, joka altistaa homevaurioille. Vapaa-ajan asuntojen vuoteet ovat erityisen alttiita kosteuden aiheuttamille homehtumisille.

Patjojen homehtuminen on estettävissä huolehtimalla ilmanvaihdosta patjan alla. Unikulman patjoihin toimitetaan ventilaatioverkko patjan alle huolehtimaan riittävästä tuulettumisesta. Jäykästä nylonista tehty verkkokudos päästää ilmaa patjojen ja muiden pehmusteiden alle ja antaa niille mahdollisuuden kuivua. Vanhan patjan alle verkko laitetaan mittojen mukaan ja patjoja uusittaessa verkko laitetaan suoraan Unikulman patjan alapinnaksi.

Kuivuus ei riitä nukkumismukavuuden takeeksi. Vapaa-ajan asuntojen patjat ovat usein ohuita eivätkä riittävästi jousta ja anna tukea kookkaan ihmisen alla. Unikulman patjaan voidaan teettää sisustat, jotka optimoivat ohuenkin patjan ominaisuudet ja nukkumismukavuuden.

Unikulma Oy

Petikontie 4, 01720 Vantaa